Μάθε να φτιάχνεις μόνη σου χαλάουα στο σπίτι



Η χαλάουα είναι ότι πιο αγνό υπάρχει στο εμπόριο. Τα βασικά συστατικά της είναι το λεμόνι, το νερό και η ζάχαρη. Μπορείς πολύ εύκολα να τη φτιάξεις μόνη σου και χωρίς κόστος.

Πριν σου δώσω την συνταγή, πρέπει να σε ενημερώσω ότι δεν είναι εύκολη στον χειρισμό της και θέλει πολλή εξάσκηση μέχρι να μάθεις πως να τη δουλεύεις. Άμα έχεις χρόνο ή άμα βαριέσαι και δεν έχεις τίποτα καλύτερο να κάνεις μπορείς να πειραματιστείς. Ξεκινάμε λοιπόν:

3 κουταλιές της σούπας νερό
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας λεμόνι
Αν θέλεις μπορείς να ρίξεις και 1 κουταλάκι μέλι

Ρίχνεις όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπρίκι και τα αφήνεις να βράσουν μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα. Μόλις ροδίσει η χαλάουα την ρίχνεις σε μία κρύα επιφάνεια όπως μάρμαρο και την αφήνεις να κρυώσει. Θα δεις πως θα αρχίσει να παίρνει στέρεα μορφή – στην συνέχεια την ξεκολλάς από την επιφάνεια σιγά σιγά και αρχίζεις να την δουλεύεις στα χέρια σου (αν τα χέρια σου έχουν την τάση να ιδρώνουν, θα σε απογοητεύσω αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρεις να την δουλέψεις, ακόμα και αν τα πουδράρεις πρώτα).

Καθώς την δουλεύεις θα δεις πως δημιουργούνται ίνες σαν κλωστές. Οι κινήσεις σου θα πρέπει να ακολουθούν την φορά του ρολογιού. Κρατάς στην μία σου παλάμη πχ. την αριστερή την χαλάουα και με το δεξί σου χέρι τραβάς λίγο από την  ποσότητα που βρίσκεται στο αριστερό σου χέρι και την κολλάς πάνω στην χαλάουα που βρίσκεται στο αριστερό σου χέρι. Κάνεις το ίδιο μέχρι η χαλάουα να πάρει χρώμα μπεζ-χρυσό και να μοιάζει με πλαστελίνη. Αυτό υποτίθεται είναι το εύκολο μέρος. Α! μην ξεχάσω είναι προτιμότερο η χαλάουα να είναι πιο σκληρή παρά να σου γίνει πολύ υδαρή γιατί μετά άντε να την ξεκολλήσεις! Επίσης, αν αρχίσει να σου κολλάει στα χέρια μπορείς να ρίξεις λίγες σταγόνες νερό και συνέχισε να την δουλεύεις όπως παραπάνω.

Τώρα πάμε στα δύσκολα. Στην τεχνική. Αφού υποτίθεται ότι έχεις καταφέρει να την φτιάξεις όπως πρέπει:-p, την απλώνεις πάντα σύμφωνα με την φορά της τρίχας, την πιέζεις δυνατά μέχρι να κολλήσει και την τραβάς απότομα και γρήγορα, εννοείται προς την αντίθετη φορά της τρίχας. Οι κινήσεις θα πρέπει να είναι γρήγορες και κοφτές!! Υπάρχει η περίπτωση να σου κολλήσει η χαλάουα στο δέρμα και να μην βγαίνει με τίποτα. Don’t panic! Πάρε λίγη από την ποσότητα της χαλάουας που κρατάς στο χέρι σου ,τοποθετήστε τη πάνω στο σημείο εκείνο που έχει κολλήσει η χαλάουα και τράβηξε πάλι γρήγορα και κοφτά. Όταν τελειώσεις ξέπλυνε τα πόδια σου με νερό.

χαλάουαΘα μου πεις γιατί να κάνω χαλάουα και όχι κερί; Η χαλάουα θα κάνει τα πόδια σου πολύ πολύ απαλά, άσε που γλυτώνεις ένα σωρό λεφτά. Επίσης, έχει το καλό ότι μπορείς να την αποθηκεύσεις και για μελλοντική χρήση, βάζοντάς την στο ψυγείο σε ένα σακουλάκι από νάυλον. Απλά χρειάζεται πολύ εξάσκηση αλλά όταν πια εξοικιωθείς, πίστεψέ τα αποτελέσματα θα σε ανταμείψουν!

Σε κάθε περίπτωση, πριν κάνεις αποτρίχωση  να καθαρίζεις το δέρμα σου με οινόπνευμα 70 βαθμών και στην συνέχεια να ρίχνεις λίγη ποσότητα ταλκ – ξέρεις αυτή που βάζουμε στα μωράκια όταν συγκαίονται:-p Με αυτό τον τρόπο λιγοστεύεις την πιθανότητα να τραβήξεις μαζί με το κερί, και το δέρμα σου… και κυρίως αν έχεις ευαίσθητο δέρμα…
Καλή επιτυχία! 


http://aesthetics-soo.blogspot.com/2010/04/blog-post_16.html

Post a Comment

0 Comments