Πώς να φτιάξεις τη δική σου σερβιέτα

Η σερβιέτα που θα φτιάξουμε αποτελείται από δύο στρώσεις βαμβακερό ύφασμα που σχηματίζουν τη βάση. Στη μία στρώσητης βάσης υπάρχει μια σχισμή από την οποία τοποθετούμε στο εσωτερικό της ένα ένθετο ύφασμα (πετσέτα) για την απορρόφηση. Στα πλάγια της βάσης υπάρχουν φτερά που σταθεροποιούν τη σερβιέτα στο εσώρουχο κουμπώνοντας μεταξύ τους.
Τι χρειάζεσαι

* Κιμωλία ή σαπούνι
* Ψαλίδι
* Βελόνες ή ραπτομηχανή
* Κλωστή
* 1 μέτρο βαμβακερού υφάσματος
* Χνουδωτή πετσέτα
* 2 σούστες για τα "φτερά"

Κόψε!

Για τη βάση:

Δίπλωσε το βαμβακερό ύφασμα στη μέση ώστε να κόψεις δύο κομμάτια ταυτόχρονα.

Σχεδίασε με την κιμωλία ή το σαπούνι το περίγραμμα για μια σερβιέτα πάνω στο ύφασμα. Το σχήμα που θα φτιάξεις πρέπει να μοιάζει με αράπικο φυστίκι με πλαϊνά φτερά.

Δίπλωσε το ένα κομμάτι κατά μήκος και κόψε το στην τσάκιση. Έτσι δημιουργείται το κάτω μέρος της βάσης με το άνοιγμα για την τοποθέτηση του ένθετου υφάσματος.

Τώρα έχεις δύο στρώσεις για τη βάση: μια ενιαία για την πάνω πλευρά και μια χωρισμένη στα δύο για την κάτω.

Για το ένθετο:

Κόψε ένα τετράγωνο κομμάτι πετσέτας. Αν έχεις μεγάλη αιμορραγία ίσως είναι καλό να κόψεις κι ένα δεύτερο για έξτρα απορρόφηση.
Στρίφωσε!

Στρίφωσε τις άκρες και των τριών κομματιών της βάσης για να μην ξεφτίσουν. Στρίφωσε και τις άκρες της πετσέτας.
Καρφίτσωσε!

Τοποθέτησε τις δύο στρώσεις της βάσης τη μία πάνω στην άλλη με τα άκρα τους να συμπίπτουν. Καρφίτσωσε τα άκρα τους μεταξύ τους.
Ράψε!

Γάζωσε τις δύο στρώσεις της βάσης όπως τις έχεις καρφιτσώσει μεταξύ τους.
Έφτιαξές τη σερβιέτα σου!

Είσαι σχεδόν έτοιμη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να γυρίσεις τη σερβιέτα μέσα-έξω για να φαίνεται η καλή της όψη. Ράψε τις σούστες πάνω στα φτερά ώστε να αγκαλιάζουν το εσώρουχό σου και να την κρατούν στη θέση της.

Δίπλωσε το ένθετο και τοποθέτησέ το μέσα από το άνοιγμα της βάσης.

Τώρα που έφτιαξες την πρώτη σου σερβιέτα, μπορείς να φτιάξεις και περισσότερες!
Συμβουλές για τη χρήση

Ξεπλένεις με κρύο νερό ή και σαπούνι τι ένθετο και τη βάση όποτε το κρίνεις αναγκαίο. Για πρακτικούς λόγους φτιάξε και μια δεύτερη σερβιέτα για να τις αλλάζεις. Στο τέλος κάθε περιόδου πλύνε τις καλά σε υψηλή θερμοκρρασία για λόγους υγιεινής.

Post a Comment

0 Comments