Πώς να φτιάξεις ραδιοφωνικό σταθμό στο PC

Μπορείς να αρχίσεις τον δικό σου ραδιοσταθμό και να μπείς στον κατάλογο ραδιοσταθμών του SHOUTcast.com με δύο τρόπους. Με βάση τα εργαλεία και την εμπειρία που διαθέτεις , μπορείς είτε να ρυθμίσετε τον δικό σου server , είτε να βρείς μια λύση φιλοξενίας από έναν τρίτο.
 
 

Εκπέμποντας μέσω τρίτων

Εάν επιθυμείς να φτιάξεις τον ραδιοφωνικό σταθμό σου χωρίς να χρειαστεί να στήσεις δικό σου server, αυτή είναι η καλύτερη λύση για σένα.
Μπορείς να φιλοξενήσεις τη ραδιοφωνική εκπομπή σου μέσω ενός πρόθυμου τρίτου που θα χειριστεί το streaming για σένα, και έτσι θα ανησυχήσεις μόνο για αυτό που θα  παίξεις στο σταθμό σου! Μπορείς να ψάξεις το Διαδίκτυο για streaming host και να βρείς αυτόν που ταιριάζει στις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σου. Μπορείς να πάρεις περισσότερες πληροφορίες για τον τύπο του κατάλληλου streaming από το SHOUTcast forums.
 
Μόλις ρυθμίσεις το streaming ,μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον Winamp media player μαζί  με το SHOUTcast DSP plug-in για να αρχίσεις την εκπομπή. Το plug-In είναι υπεύθυνο για τη μετάδοση του ήχου από τον σταθμό  στον streaming server και από εκεί να εκπέμπεται στους ακροατές
 
Οδηγίες - Windows
 
  1. Κατέβασε το Winamp από το Winamp site.
  2. Κατέβασε το  SHOUTcast Radio DSP plug-in for Winamp. Το DSP plug-in είναι διαθέσιμο yp.shoutcast.com/downloads/shoutcast-dsp-1-9-0-windows.exe
  3. Αφού έχεις κατεβάσει SHOUTcast Radio DSP plug-in, κλείσε το Winamp αν είναι ανοιχτό και κάνε double-click για να εγκαταστήσεις το πρόγραμμα του βήματος 2 ακολουθόντας τις οδηγίες.
  4. Ξεκίνα το  Winamp and και άνοιξε το Preferences (CTRL-P) και πάτα πάνω DSP/effects, κάτω από το Plug-ins . Κοίτα στο παράδειγμα :
 

 
 Μόλις εγκαταστήσεις το  SHOUTcast Radio DSP plug-in και το ρυθμίσεις κατάλληλα , θα μεταδίδει στον σταθμό σου οτιδήποτε παίζει στο Winamp εκείνη τη στιγμή!! Διάβασε το  README του DSP installer για περισσότερες οδηγίες χρήσης για το SHOUTcast Radio DSP, και επιπλεόν οδηγίες για το πώς να κάνεις τον σταθμό σου δημόσιο (i.e., να εμφανίζεται στη λίστα του SHOUTcast Radio).
 
 

Εκπέμποντας από τον δικό σου server

Το να κατεβάσεις και να στήσεις μόνος σου τον SHOUTcast DNAS μπορεί να πάρει μέχρι 45 λεπτά ,ανάλογα με την εμπειρία και τις γνώσεις σου.

Windows 95/98/ME/NT/2000/XP:
 
  1. Κατέβασε το SHOUTcast DNAS για Windows από αυτό το link
  2. Μόλις κατέβει το πρόγραμμα , αποσυμπίεσε όλα τα αρχεία του σ’ένα φάκελο και δημιούργησε ένα shortcut για το SC_SERV.EXE στο Desktop.
  3. Ξεκίνα τον SHOUTcast Radio server με double-clicking στο SC_SERV.EXE
  4. Πάτα στο  "Edit Config" menu που βρίσκεται πάνω. Εκει θα ανοίξει ένας  text editor, ανοίγοντας το configuration file για  SHOUTcast DNAS . Ακολούθησε τις οδηγίες που βρίσκονται στο configuration file.
  5. Μόλις κάνεις όλες τις αλλαγές , σώσε το αρχείο, κλείσε τον editor, και κάνε απανεκκίνηση  στο SHOUTcast Radio DNAS.
Για οδηγίες και για τα υπόλοιπα λειτουργικά συστήματα www.shoutcast.com/download

http://www.myfreetime.gr

Post a Comment

1 Comments

  1. e-mail: glyfsec@xinis.com
    Λ. Βουλιαγμένης 67 & Αχιλλέως 31-33
    ΤΗΛ 2109640117, 2109604783

    ΘΕΜΑ: Σπούδασε προγραμματιστής Video Games & Multimedia στo ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ και κάνε… click στην επαγγελματική σου επιτυχία

    Ο… «θαυμαστός κόσμος» της Πληροφορικής και των Νέων Τεχνολογιών εξελίσσεται και μεταλλάσσεται διαρκώς, δημιουργώντας γόνιμο έδαφος –ως προς την απορρόφηση στην αγορά εργασίας- για όλα τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τις τεχνικές του computing, αλλά και τη διαχείριση των συστημάτων και δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών, και τις εφαρμογές των πολυμέσων και του Διαδικτύου. Εάν η ενασχόληση –σε επαγγελματικό επίπεδο- με την επιστήμη της Πληροφορικής σε ιντριγκάρει, τότε η επιλογή μίας από τις 9 ειδικότητες του Τομέα Πληροφορικής των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, αποτελεί, αδιαμφισβήτητα, μονόδρομο για την άμεση επαγγελματική σου αποκατάσταση και επιτυχία…

    • Γλυφάδα: Λ. Βουλιαγμένης 67 και Αχιλλέως 33, τηλέφωνο 210 9640117

    ReplyDelete