ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ .Γαλλια Boeuf bourguignon

 


Το Boeuf bourguignon είναι ένα κλασικό γαλλικό πιάτο που παρασκευάζεται με μοσχαρίσιο κρέας, κόκκινο κρασί και λαχανικά. Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε το boeuf bourguignon είναι τα εξής:

2-3 κιλά μοσχαρίσιο κρέας ή κρέας στιφάδο, κομμένο σε κύβους 1 ίντσας

Αλάτι και πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους

1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί

2 φλιτζάνια ζωμό βοδινού κρέατος

1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας

2 κλωνάρια θυμάρι

1 φύλλο δάφνης

1/2 κιλό μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Ψιλοκομμένος μαϊντανός, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Για να φτιάξετε το boeuf bourguignon, ξεκινήστε αλατοπιπερώνοντας τους κύβους βοδινού κρέατος. Σε ένα μεγάλο ολλανδικό φούρνο ή σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο, ζεσταίνετε το φυτικό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το μοσχαρίσιο κρέας στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε το μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το μοσχάρι από την κατσαρόλα και αφήστε το στην άκρη.

Στη συνέχεια, προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε τα μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατέψτε το κόκκινο κρασί, το ζωμό βοδινού κρέατος, τον πελτέ ντομάτας, το θυμάρι και το φύλλο δάφνης. Επιστρέψτε το μοσχάρι στην κατσαρόλα και αφήστε το μείγμα να πάρει μια βράση. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το boeuf bourguignon να σιγοβράσει για περίπου 2-3 ώρες ή μέχρι το μοσχάρι να μαλακώσει.

Περίπου 30 λεπτά πριν το boeuf bourguignon είναι έτοιμο, ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα ξεχωριστό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε τα μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατέψτε τα μανιτάρια στο boeuf bourguignon.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με 1/2 φλιτζάνι νερό. Ανακατέψτε το μείγμα αλευριού στο boeuf bourguignon. Αφήστε το στιφάδο να μαγειρευτεί για άλλα 5-10 λεπτά ή μέχρι να πήξει ελαφρώς.

Σερβίρετε το boeuf bourguignon ζεστό, γαρνιρισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό αν θέλετε.


Post a Comment

0 Comments